Kajaanilainen Minttu Vornanen perusti 4H yrityksensä Mintun leipomukset syksyllä 2023. Yrityksessään Minttu leipoo tilauksesta kakkuja ja muita leivonnaisia kotonaan.

Nuoriso Leader -rahoituksesta Minttu haki ja sai tukea hankinnoille. Tuki mahdollisti pakkauslaatikoiden sekä kakkualustojen hankinnan. Tarvikkeiden avulla uusi yritys saa tuotteistaan siistit ja kuljetusturvallisemmat. Tämän lisäksi Minttu hankki omakustanteisesti myös tarroja, joihin hän suunnitteli yritykselleen logon.

Mintun leipomukset -yrityksellä menee tällä hetkellä hyvin. Minttu on saanut hoidettua kaikki tulleet tilaukset hyvin koulun ohella toimiessaan. Ja lisääkin tilauksia hänen mukaansa mahtuu vielä mukaan arkeen.

Yrittäjyyden haasteista kysyttäessä Minttu Vornanen nostaa esiin työn hinnoittelun suhteessa käytettyyn aikaan. Esimerkiksi osa kakkukoristeista vie paljon aikaa.

Tulevaisuudessa suunnitelmissa Mintulla on yrityksensä suhteen oman osaamisen ja yritystoiminnan kehittäminen sekä asiakaskunnan kasvattaminen. Pidempiaikaisena haaveena on leipoa vielä pitkään opiskelujen ohella.

Mintun löydät Facebookista ja Instagramista nimellä Mintun leipomukset.

Minttu Vornanen tekee leipomuksia omassa Minun leipomukset yrityksessään.

Oulujärvi Leader

Kysy meiltä!