Vaalan Sahanrannan uimaranta on suosittu kesänviettopaikka paikallisten keskuudessa. Rannalla sijaitseva kesäkioski sai tälle kesälle uuden yrittäjän ja muodonmuutoksen, kun 13-vuotias vaalalainen Ava Tikanoja aloitti kioskilla 4H-yrittäjänä. Samalla kioski remontoitiin sekä siivottiin sekä nimettiin uudelleen Kesäkahvila Flamingoksi.

Ava haki kesäkahvilaan myös Nuoriso Leaderin rahoitusta. Rahoituksen tuella hän hankki kahvilalle kahvikoneen, kalusteita, astioita, kunnollisen vohveliraudan ja blenderin.

Monelle meistä viime kesä ja etenkin heinäkuu muistuu mieleen lähinnä sateiden kautta. Vaalan rantakahvilassa asiakkaita on kuitenkin käynyt mukavasti. Kahvilan pitoon kuuluu kuitenkin paljon muutakin kuin asiakastyö. Kahvilan markkinoinnista, työntekijöistä ja tarjottavista huolehtinut Ava nostaakin haasteista kysyttäessä esille kahvilan sitovuuden.

Kesäkahvilan tuotteista osa on ollut Avan valmistamia, osa on puolestaan tullut Avan siskon Neven Elämäsi kakut -4H-yritykseltä, jota Nuoriso Leader on myös tukenut. Kakkujen ja piirakoiden lisäksi kesäkahvilassa oli tarjolla muun muassa perinteisiä jäätelöitä sekä vohveliannoksia.

Itsensä lisäksi Ava työllisti kesän aikana 4Hn ja kesäseteleiden avulla kymmenen muuta nuorta. Kahvilayrittäjyys jäikin hänelle kokonaisuudessaan mieleen hyvänä kokonaisuutena.

Sisarukset Ava ja Neve Tikanoja Kesäkahvila Flamingon edustalla.

Oulujärvi Leader

Kysy meiltä!