Uusia tuotteita luonnosta, digialusta ja Pupulaan turvallista sähköä

Oulujärvi Leaderin hallitus kokoontui 25.11. Vaarantalolla Paltamossa. Entinen koulu on jo pitkään toiminut monipuolisen toiminnan keskuksena kylällä. Kokouksen alussa kyläyhdistyksen varapuheenjohtaja Terttu Väisänen kertoi, kuinka monipuolisesti ja vaikuttavalla tavalla yhdistys on hyödyntänyt Oulujärvi Leaderin rahoitusta. Sen avulla on mm. remontoitu ja varustettu kylätaloa, rakennettu ulkorakennus sekä tehty lentopallokenttä ja hyvinvointipolku.

Leader -hallitus puolsi rahoitettavaksi kolmea yritysrahoitushakemusta ja yhtä kehittämishanketta.

Sheikkis Oy Kajaanista käynnistää luonnontuotekosmetiikan valmistuksen, kärkituotteena naisten kuivien limakalvojen hoitoon tarkoitettu emulsio, jollaista ei vielä markkinoilta löydy. Perustamistuen avulla luodaan brändille ilme, verkkokauppa-alusta sekä teetetään tarvittavat selvitykset, analyysit ja sopimukset.

Oregana on Paltamossa Kontiomäellä toimiva vihannes-, marja- ja hedelmäsmoothieita valmistava yritys. Se käynnistää perustamistuen avulla uuden liiketoimintamallin sekä laajentaa tuotantoaan uusiin tuotteisiin, joita ovat teejuomat, koivunmahla ja kasvissosekeitot. Hankkeessa hankitaan asiantuntijapalveluja mm. tuotannon testaukseen, tuotteiden säilyvyystesteihin ja markkinointisuunnitteluun. Tavoitteena ovat asiakaskunnan ja markkina-alueen laajentaminen sekä liikevaihdon kasvu.

Kajaanilainen MTP ProHome Oy selvittää perustamistuen kokeilurahalla kiinteistöjen huoltoon ja korjausrakentamiseen keskittyvän digitaalisen palvelualustan tarvetta sekä toteuttaa konseptoinnin asiakastarpeiden ja vaatimusmäärittelyn pohjalta.

Purola-Puistolan kyläyhdistys Kajaanissa kunnostaa kylätalo Pupulan sähköjärjestelmän, joka on osin peräisin talon rakennusvuodelta 1928. Sähkön kuormitus on moninkertaistunut alkuperäisestä tarpeesta talon toimintojen monipuolistuessa. Sähköjärjestelmän uusiminen parantaa kylätalon turvallisuutta ja mahdollistaa kylätalon monipuolisen käytön jatkamisen. Samalla rakennuksesta saadaan sähköturvallisuusmääräysten mukainen.