Turvallisuusinvestoinnit -teemahanke

Turvallisuusinvestoinnit -teemahankkeen tarkoituksena on parantaa yhteisten kokoontumistilojen käytettävyyttä lisäämällä niiden turvallisuutta ja esteettömyyttä. Tällä lisätään eri ikäisten ja -kuntoisten asukkaiden osallistumismahdollisuuksia. Kuusi yhdistystä hankkii varusteita sekä rakentaa tai korjaa rakenteita. Toimenpiteisiin sisältyy muun muassa invaluiskia, valvontakameroita ja ulkovalaistusten parantamista.

Hankkeeseen valitut yhdistykset ja toimenpiteet:

  1. Säräisniemen Museo- ja kotiseutuyhdistys Vaalasta hankkii kotiseutumuseorakennukseen invaluiskia ulkoportaisiin ja sisätilojen kynnysten ylittämistä varten. Lisäksi rakennukseen asennetaan turvakamerat.
  2. Neittävän kyläyhdistys Vaalasta tehostaa kylätalon pihaympäristön ulkovalaistusta, lisää rakennelmiin kaiteita ja invaluiskia sekä asentaa turvakameroita.
  3. Honka Erä Puolangalta rakentaa ulkokäymälän esteettömän WC:n mitoilla ja rakentaa sille johtavan kulku-uran, joka sopii myös liikuntarajoitteisille.
  4. Vaarankylän kyläyhdistys Paltamosta hankkii kylätaloon ja sen pihapiirin rakennuksiin sähköiset lukot, palohälytysjärjestelmän, turvakamerat ja hämärätunnistimella varustetun ulkovalon.
  5. Neittävän nuorisoseura Vaalasta hankkii nuorisoseurantalolle kuuluvuutta parantavat äänentoistolaitteet sekä turvakameroita.
  6. Lehtikankaan asukasyhdistys Kajaanista lisää Honkkarin kylätalolle sisä- ja ulkovalaistusta sekä turvakameroita.

Toteuttaja: Oulujärvi LEADER ry
Toteutusaika: 28.3.2022 – 31.8.2022
Kustannukset: 23 291,46 €
Tuki: 60 %
Hanketyyppi: Yleishyödyllinen investointihanke