Oulujärvi Leaderille 1,4 miljoonaa euroa alueen kehittämiseen

Oulujärvi Leader on saanut Maa- ja metsätalousministeriöltä lähes 1,4 miljoonaa euroa käytettäväksi alueensa yritysten ja yhteisöjen kehittämiseen. Kyseessä on Oulujärvi Leaderin siirtymäkaudelle 2021 – 2022 hakema maksimimäärä. Summa koostuu EU:n ja valtion rahoituksesta. Sen lisäksi tulee kuntien rahoittama osuus, jolloin kehittämiseen on kokonaisuudessaan käytettävissä lähes 1,6 miljoonaa.

Vaikka Oulujärvi Leaderin alueen asukasluku on suhteellisen pieni, aktiivisuus on ollut suurta ja omaehtoinen kehittämistyö tuloksellista. Rahoituspotti osoittaa, että aktiivisuutta on arvostettu ja sen toivotaan jatkuvan, päättelee Oulujärvi Leaderin toiminnanjohtaja Pirjo Oikarinen.

Yritysten haettavissa on rahoitusta investointeihin ja uuden liiketoiminnan käynnistämiseen sekä yhteisiin kehittämistoimiin yritysryhmähankkeiden muodossa.

Yleishyödyllisiä kehittämishankkeita voivat hakea yhdistykset ja julkiset yhteisöt. Erityisesti toivomme hankkeita, jotka parantavat ympäristön tilaa sekä edistävät ympärivuotista matkailua. Myös muut uutta luovat hankehakemukset ovat tervetulleita, joten nyt kannattaa ideoida rohkeasti, kannustaa Pirjo Oikarinen. Hakemuksia otetaan vastaan jatkuvasti.