Neittävän kylätaloremontti ja kaksi yritystukea

Oulujärvi Leaderin hallitus kokoontui 16.6. Hietaniemen Pirtissä Auhon kylällä Puolangalla. Yrittäjät Jukka Daavittila ja Veli-Matti Moilanen kertoivat yrityksen tarinan ja esittelivät upeista hirsirakennuksista koostuvaa kokonaisuutta. Kokouksia, virkistyspäiviä ja muita yritystilaisuuksia järjestävän lomakeskuksen rakentamista ja yritystoiminnan käynnistämistä on tuettu Oulujärvi Leaderin yritysrahoituksella.

Hallitus puolsi rahoitettaviksi kolmea hakemusta. Virallisen rahoituspäätöksen tekee Kainuun ELY-keskus laillisuustarkistuksen jälkeen.

Neittävän kyläyhdistys Vaalasta remontoi kylätaloa ja rakentaa samalla 50 neliön varaston liikuntasalin yhteyteen. Remontin avulla lisätään kylätalon käytettävyyttä, esteettömyyttä ja käyttöikää.

Kajaanilainen aloittava yritys WeChabit Oy hankkii perustamistuella asiantuntija-apua mm. tuotekehityksen viimeistelyyn ja markkinointikokeiluihin. Hankkeen avulla käynnistetään yrityksen varsinainen liiketoiminta.

Kajaanissa toimiva Will Be -Varsat on ravihevosten valmennustalli, jolle puollettiin investointitukea tallin vanhan osan remontointiin. Korjausten avulla saadaan tasokkaat karsinat valmennettaville hevosille ja lisää hoitopisteitä hevosia varten. Remontoidut tilat tehostavat toimintaa, turvaavat tasalaatuiset olosuhteet ja mahdollistavat kannattavamman hinnoittelun.