Kipinä-rahaa uusille palveluille

Kipinä -raha on Oulujärvi Leaderin oma yrityksille tarkoitettu aktivointiraha, joka on ollut tauolla vuonna 2021. Nyt Leader -hallitus on päättänyt avata yrityksille kertaluonteisen teemallisen Kipinä -haun. Teemana on uusia palveluja paikkakunnille. Tukea voi hakea laitteisiin, välineisiin tai muihin sellaisiin hankintoihin, joiden avulla käynnistetään paikkakunnalta puuttuva palvelu, uudenlainen matkailun ohjelmapalvelu tai vastaava.

Yksittäinen yritys voi saada tukea korkeintaan 1 000 euroa. Kipinä-rahaa on käytettävissä uusien palvelujen käynnistämiseen yhteensä 5 000 euroa.

Hakemukset tulee jättää sähköisesti viimeistään 31.1.2022 ja ne käsitellään Oulujärvi Leaderin hallituksen kokouksessa helmikuussa.

Maaseudun väestön vähentyessä myös palveluja on loppunut tai siirtynyt kauemmaksi. Silti maaseudulla tarvitaan palveluja edelleen niin vakinaisille kuin kausiasukkaille sekä matkailijoille ja vierailijoille. Kipinä -rahalla Leader-hallitus haluaa herättää yrittäjiä huomaamaan tämä tarve ja niihin liittyvät mahdollisuudet sekä kannustaa uusien palvelujen käynnistämiseen.

https://fi.surveymonkey.com/r/Hakemus