Jäsenten syysretki Ylä-Savoon 29.10.2022

Jäsenretki on peruuntunut!

Tutustumiskohteita, uusia ideoita ja virkistäytymistä!

Jäsenretki on tarkoitettu Oulujärvi Leaderin henkilöjäsenille henkilökohtaisesti sekä yhteisöjäsenille 2 henkilöä/yhteisö (yhdistys, yritys tai kunta). Jos et vielä ole jäsen, niin ehdit liittyä tällä lomakkeella ennen retkelle ilmoittautumista.

Oulujärvi Leader tarjoaa bussikuljetuksen, kahvin Sukevan Linnanportissa sekä ruokailun noutopöydästä Iisalmessa Ravintola Raatihuoneessa.

Nopeat ilmoittautumiset
Pyydämme kaikilta henkilökohtaista ilmoittautumista viimeistään pe 14.10.2022 tällä lomakkeella. Mukaan mahtuu 48 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Retki toteutuu, jos ilmoittautuneita on 14.10.2022 vähintään 20.

Lisätietoja: Yhteisökartturi Seija Heikkinen, 050 552 3884, seija.heikkinen(a)oulujarvileader.fi

Ohjelma 29.10.2022: 

Klo 8.45 Lähtö Paltamosta ABC-tankkausaseman parkkipaikka, Puolangantie 9. (Puolangalta ja Vaalasta omin kyydein Paltamoon tai Kajaaniin)
Klo 9.20 Lähtö Kajaanista, Matkakeskus, Asemakatu 1.

Klo 10.00 Sukeva, Neste Linnanportin karavaanialue ja Pakoraitti-kulttuuripolku, kahvit

Neste Linnanportti on saanut Leader-tukea karavaanialueen kehittämiseen. Huoltoaseman pihasta lähtee Sukevan Pakoraitti-kulttuuripolku, joka kiertää Sukevalla n. 8 km lenkin. ”Pakoraitti on toiminnallinen ulkoilu- ja kulttuuripolku. Reitin varrella on mahdollista harrastaa liikunnallisia aktiviteetteja, nauttia luonnosta ja tutustua paikallisiin kulttuurihistoriallisesti merkittäviin rakennuksiin. Reittiin liittyy mielenkiintoista tietoa ja tarinoita kuvin, sanoin ja ääneen kerrottuna.”

Klo 11.30 Kylätutustumiskohde Honkamäen Seurantalolla

Honkamäen seurantalo on ollut monissa hankkeissa mukana sekä toteuttanut jokaisella ohjelmakaudella omia hankkeita. Kylät sydämellä -hankkeessa Iisalmen Pohjoiskylät (toiminta seurantatalolla) pilotoivat ikäihmisten päivätoiminnan toimintamallia yhdessä toisen asteen oppilaitoksen aikuislähihoitajaopiskelijoiden kanssa. Pilotissa kyläyhdistys tarjosi tilat, kaupunki järjesti palveluliikennekyydit, opiskelijat suunnittelivat ohjelman sekä ruuan.

Klo 12.45 Ruokailu Iisalmi, Ravintola Raatihuone 

Klo 14.15 Hanhilammen ampumakeskus

Hanhilammen ampumakeskus on viiden yläsavolaisen kunnan yhteinen, monipuolinen ampumakeskus, jossa harjoittelevat niin reserviläiset, ampumaseurat, riistanhoitoyhdistys kuin ampumahiihtäjät. Leader-tukea on myönnetty riistanhoitoyhdistyksen pieneen ja isoon hirvirataan. Iisalmen Visan ampumahiihtojaosto rakensi harjoittelupaikan, jollaista ei ole muualla Ylä-Savossa. Uusi innovatiivinen ratavälineistö mahdollistaa samalla radalla muun ampumaharrastamisen.

Klo 15.30 Spa Hotel Runni

Virkistäytymistä vaikkapa kylpyläosastolla tai hotellin läheisyydestä löytyvällä pururadalla. Palvelut (esim. ravintola, kahvila, kylpylä, hoidot) ovat omakustanteisia. Palveluja voi varata ennakkoon aikataulu huomioiden.

Klo 18.00 Lähtö paluumatkalle Runnilta
Klo 19.15 Kajaani, Matkakeskus, Asemakatu 1
Klo 19.45 Paltamo, ABC-tankkausaseman parkkipaikka, Puolangantie 9.