Puuta, luonnontuotteita ja erikoisleipää

Oulujärvi Leaderin hallitus puolsi kokouksessaan 16.9. kolme yritystukihakemusta rahoitettavaksi. Virallisen tukipäätöksen tekee ELY-keskus laillisuustarkistuksen jälkeen.

Leinosen Sahatuote Vaalasta investoi kamarikuivurityyppiseen puutavarakuivaamoon, jolla kasvatetaan kuivatuskapasiteettia merkittävästi. Kuivuri nopeuttaa tuotantoa, parantaa tuotteiden laatua ja pienentää hävikkiä. Kuivaamon yhteyteen tulee uusi 120 kW hakekattila.

Paltamolainen Luonto- ja kulttuuripalvelu Angervo on kerännyt ja toimittanut luonnontuotteita raaka-aineina ravintoloille. Perustamistuen avulla kokeillaan siirtymistä raaka-aineiden keruusta omiin tuotteisiin. Kokeilussa tehdään ensimmäiset omat tuotteet, suunnitellaan niiden ulkoasu ja pakkaukset sekä tehdään pieni markkinointikokeilu. Yhdelle tuotteelle ostetaan turvallisuusselvitys.

Kotileipomo Sydänjuuri on tuore kajaanilainen yritys. Kokeiluhankkeella se selvittää, löytyykö hiivattomille hapanjuureen valmistetuille vatsaystävällisille leipomotuotteille markkinoita maakunnan ulkopuolelta esimerkiksi pakasteina ja ammattikäyttöön räätälöityinä erikoistuotteina.

Kolmelle yritykselle myönnettiin Oulujärvi Leaderin omaa Kipinä-aktivointirahaa. Kipinän saivat Kotileipomo Sydänjuuri leipomovälineisiin ja tilausominaisuuksilla varustettuihin kotisivuihin, Anu Heikkinen Otanmäestä (Kajaani) tilauksesta tehtävien kotileivonnaisten valmistuksessa tarvittaviin koneisiin ja tarvikkeisiin sekä liikunta- ja hyvinvointialan digitaalista liiketoimintaa harjoittava Alunen Oy Kajaanista tietotekniikkaan ja kameravarustukseen.